Zapáchajú očkovanci?
Určite ste sa už stretli s ľuďmi, ktorí tvrdia, že po očkovaní mRNA “vakcínou” im očkovaní zapáchajú. Niektorí vraj na to majú čuch. Buď je to zápach ostrý, bližšie neidentifikovateľný, prípadne po cesnaku. A to druhé by sa dalo aj teoreticky odôvodniť. Článok nižšie je teoretický konštrukt. Nepotvrdený pokusom. Akiste viete, pokusy, sekvenovanie a podobné veci, máme aj po posledných voľbách robiť zakázané (alebo inak, nie je kde, všade je to politicky nekorektné, ak ide o “vakcínu”).
Takže poďme na to.
Pri prezeraní sekvencie mRNA vakcíny firmy Pfizer (ktorú poskytla samotná firma a je oficiálne na webe link – viď prílohy nižšie) našinca zarazí neobvyklý počet (vyše 20) tzv. stop kodónov. Ide o sekvenciu UGA (v prípade vakcíny pseudoUGA). Pre vysvetlenie – stop kodónom končí prepis mRNA do bielkoviny – translácia. Systém sa rozpadne, bielkovina je hotová.
Existuje však zvláštny mechanizmus tzv. “readthrough” (doslova “čítanie cez”), pri ktorom sa stop kodón neprečíta ako stop kodón, ale ako kodón, ktorý kóduje 21. aminokyselinu – selenocysteín. Áno, aminokyselinu, ktorá obsahuje vo svojej molekule selén. U človeka je bielkovín, ktoré obsahujú selén cca 25 a sú to také, ktoré sú naozaj potrebné. Napr. glutationperoxidáza. Je tu však taký drobný problém. Spomenuté bielkoviny obsahujú len jednu selenoaminokyselinu.
Je vari možné, že v prípade mRNA Pfizera tých selenocysteínov bude v molekule bielkovín viac? Nevieme. Odpoveďou je hmotnostný spektrometer – “hmoťák”. A čo robia a urobia kratšie bielkoviny v organizme očkovancov, ktoré pri prepise mRNA zákonite pri takom množstve stop kodónov vznikajú? Nevieme…
Treba urobiť pokus.
A ešte jeden komentár. Selenovodík a degradačné deriváty selénu dosť výrazne odporne zapáchajú. Ak je to v malom množstve, nemusí to cítiť každý. Smrdieť teda môžu. Tak trochu po cesnaku.
Ak smrdia ľuďom s dobre vycibreným čuchom aj taký rok po poslednom očkovaní, voilá! Nemali by, iba ak…
Prílohy: